Monday, 24 December 2012

Facebook privacy shortcuts အသစ္မ်ားအေၾကာင္း

Facebook ဟာ သံုးစြဲသူမ်ားရဲ႕ မွ်ေ၀တဲ႔ ဓာတ္ပံုေတြ ႏွင္႔ update status လံုၿခံဳေရးကို အရိုးရွင္းဆံုးနဲ႔ အလြယ္ကူဆံုးအေထာက္အကူၿပဳႏိုင္မယ့္ privacy shortcuts မ်ားကို ထည္႔သြင္းေပးထားတာေတြ႔ရမွာပါ။

ဒီလို privacy shortcuts မ်ားကို US က user မ်ားထံ စတင္ထည္႔သြင္းေပးခဲ႔ျပီး အခုအခ်ိန္မွာေတာ့ ကမၻာတစ္၀န္းလံုးမွာ ရိွတဲ႔ user ေတြအတြက္ပါ ထည္႔သြင္းေပးလိုက္ပါျပီ။

ဒါေၾကာင္႔ အသစ္ထည္႔သြင္းထားတဲ႔ Facebook privacy shortcuts ေတြရဲ႕ အသံုး၀င္မႈေတြကို NOM Fans ေတြအတြက္ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

-Blocking

Facebook မွာ မိမိကို စိတ္အေႏွာက္အယွက္ၿဖစ္ေနတဲ႔ သူေတြ၊အဆက္အသြယ္မလုပ္လိုတဲ႔ သူေတြကို Block ခ်င္ရင္ အရင္လို setting ထဲကေန အရွည္ၾကီး ၀င္ေနစရာ မလိုေတာ႔ပါဘူး။

Facebook Privacy shortcuts pop-up box ကေလးကို ႏိွပ္ျပီး တတိယအေၾကာင္းမွာ မိမိ Block လိုတဲ႔ user ရဲ႕ နာမည္(သို႕)သူ႔ရဲ႕ email လိပ္စာကို ရိုက္ထည္႔လိုက္ရံုပါပဲ။

ဒါ႔အၿပင္ သင္ယခင္က block ထားတဲ႔ သူေတြရဲ႕ စာရင္းကိုၾကည္႔ႏို္င္ဖို႔ View All Blocked Users ဆိုတာကိုပါ ထည္႔သြင္းေပးထားတာေတြ႔ရပါတယ္။

-Privacy Shortcuts

Facebook Privacy shortcuts pop-up box ရဲ႕ ပထမအေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔ "who can see my stuff?" ဆိုတဲ႔ စာေၾကာင္းကို click ႏိွပ္လိုက္ပါ။

Who can see my future posts? ဆိုတဲ႔ ေနရာမွာ သင္႔ရဲ႕ post အသစ္အကုန္လံုးကို ဘယ္လို လံုၿခံဳေရးထားခ်င္သလဲဆိုတာကို မူတည္ျပီး လြယ္ကူစြာ ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေအာင္ လုပ္ထားေပးတာၿဖစ္ပါတယ္။

ေနာက္ Facebook Privacy shortcuts pop-up box ရဲ႕ "who can see my stuff?" ဆိုတဲ႔ စာေၾကာင္းမွာရိွတဲ႔ ဒုတိယ အေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔ Where can I review all my posts and things I'm tagged in? ဆိုတဲ႔ေနရာမွာေတာ႔ သင္မတင္ခဲ႔ဘဲ Tag လုပ္ခံထားရတဲ႔ ပံုေတြ စာသားေတြကို ပါ ထိန္းခ်ဳပ္တာဖ်က္ပစ္လို႔ရမွာၿဖစ္ပါတယ္။

ျပီးေတာ႔ သင္မလိုေတာ႔တဲ႔ အတိတ္က ပိုစ္႔အကုန္လံုးကို တစ္ေနရာထဲကေန ဖ်က္ပစ္ႏိုင္မွာပါ။

Facebook Privacy shortcuts pop-up box ရဲ႕ "who can see my stuff?" ဆိုတဲ႔ စာေၾကာင္းမွာရိွတဲ႔ တတိယ အေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔What do other people see on my timeline? ဆိုတဲ႔ လံုၿခံဳေရးအတြက္ အသံုး၀င္ပံုအေၾကာင္းကို ရွင္းၿပသြားပါမယ္။

မိမိရဲ႕ Profile ကို မည္သူက ၀င္ၾကည္႔ရင္ ဘယ္လိုေပၚေနလဲ ဆိုတာ သိခ်င္ၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ "who can see my stuff?" ဆိုတဲ႔ စာေၾကာင္းမွာရိွတဲ႔ တတိယ အေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔What do other people see on my timeline? ကို၀င္ျပီး View As ကို ႏိွပ္လိုက္ပါ။

ဒါဆိုရင္ သင္႔ရဲ႕ profile ကို ေပၚလာျပီး This is what your timeline looks like to: ဆိုတဲ႔ေနရာမွာ မိမိသိလိုတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းနာမည္ကို ရိုက္ထည္႔လိုက္ရံုပါပဲ။

အခုေျပာျပမွာကေတာ႔ ေနာက္ဆံုးအခ်က္ပါ။

Facebook Privacy shortcuts pop-up box ကေလးကို ႏိွပ္ျပီး ဒုတိယအေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔ "who can contact me" ကို click လိုက္ပါ။

ပထမဆံုးအေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔ Whose messages do I want filtered into my Inbox? ဆိုတာကေတာ႔ မိမိကို message ေပးပို႔ေနတဲ႔ သူေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ဖို႔ ထည္႔သြင္းေပးထားတာပါ။

ဒုတိယအေၾကာင္းၿဖစ္တဲ႔ Who can send me friend requests? ဆိုတာကေတာ႔ ဘယ္သူေတြက သူငယ္ခ်င္းၿဖစ္ခြင္႔ ပို႔လို႔ရေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္မလဲဆိုတာပဲၿဖစ္ပါတယ္။

ဥပမာအေနနဲ႔ ေျပာရရင္ မိမိနဲ႔ သူငယ္ခ်င္းၿဖစ္လိုသူၾကားမွာ ၾကားခံသူငယ္ခ်င္း(Mutual) မရိွရင္ friend request ဆိုတဲ႔ button ကို ႏိွပ္ခြင္႔ေပးဖို႔ ေနေနသာသာ တဘက္လူက buttomကို ရွာလို႔ ရမွာေတာင္မဟုတ္ပါဘူး

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top